18-05-2018

Kimyaçı alimin 80 illik yubileyi keçirilib

Bakı Dövlət Universitetində tanınmış kimyaçı alim, Əməkdar elm xadimi, Neft kimyası və kimya texnologiyası kafedrasının müdiri, professor Musa Bayramovun 80 illik yubileyi münasibətilə tədbir keçirilib. Rektor, akademik Abel Məhərrəmov yubiley tədbirini açaraq alimin həyat və fəaliyyətindən danışıb. Bildirib ki, ömrünün böyük hissəsini BDU-da ixtisaslı kadrların hazırlanmasına sərf edən Musa Bayramov Azərbaycanda neft kimyası sahəsində bir çox elmi yeniliklərin müəllifi kimi tanınıb. Rektorun sözlərindən məlum olub ki, alim 500-dən çox elmi əsərin, o cümlədən 40-dək müəlliflik şəhadətnaməsi və 20-dən çox patentin, monoqrafiyaların, dərslik, dərs vəsaiti, dərs proqramı və metodik göstərişin müəllifidir, onun rəhbərliyi ilə 20-dən çox elmlər doktoru və elmlər namizədi müdafiə edib.

Sonra Kimya fakültəsinin dekanı, professor Abdulsəyid Əzizovun “Fədakar alim, profesor Musa Bayramovun həyat və yaradıcılığı”adlı məruzəsi dinlənilib.

Yubiley tədbirində akademiklər Dilqəm Tağıyev, Vaqif Abbasov, Vaqif Fərzəliyev, BDU-nun kafedra müdiri, professor Əyyub Əzizov, Azərbaycan Dövlət Neft və Sənaye Universitetinin prorektoru, professor Qasım Məmmədov, BDU-nun Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin dekanı, professor Nazim Şəmilov və Kimya fakültəsinin 3-cü kurs tələbəsi Nəzrin Baxşıyevanın yubilyarla bağlı çıxışları dinlənilib.

Sonda çıxış edən professor M.Bayramov yubiley tədbirinin keçirilməsinə görə BDU rəhbərliyinə və iştirakçılara təşəkkürünü bildirib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 18 may 2018-ci il.

"Kimyanın aktual problemləri” XIII Beynəlxalq elmi konfransı

"Analitik kimya" kafedrasında elmi seminar keçirilib

BDU-da “Elm günü”nə həsr olunmuş müsabiqə keçiriləcək - ELAN

Kimya fakültəsinin müəllimi SABAH tələbələrinə “Alimliyə gedən yol” mövzusunda təlim keçib

"Analitik kimya" kafedrasında yeni elmi seminar keçirilib

"Analitik kimya" kafedrasında elmi seminar keçirilib

"New Materials Compounds and Applications" jurnalının yeni sayı çıxıb

“Analitik kimya” kafedrasında növbəti elmi seminar keçirilmişdir

Kimya fakültəsinin tələbəsi Slovekiyada keçirilən tədbirdə iştirak edib

Kimya fakültəsinin tələbələri arasında "kimya biliklərini sına" adlı bilik yarışması təşkil edilmişdir.

Rektor birincilərlə görüşüb

Akademik Abel Məhərrəmovun həmmüəllifi olduğu monoqrafiya Moskvada çap olunub

Yunanıstanın Saloniki şəhərində 17-ci Beynəlxalq Kimya və Ətraf Mühit konfransı keçiriləcək

Karlova Universitetinin nümayəndə heyəti Kimya fakültəsində olub