21-09-2018

Akademik Abel Məhərrəmovun həmmüəllifi olduğu monoqrafiya Moskvada çap olunub

1-ci Azərbaycan-Rusiya birgə beynəlxalq qrant müsabiqəsinin qalibi olmuş layihə üzrə «α-Цианотиоацетамид» monoqrafiyası Moskvada “Texnosfera” nəşriyyatında çapdan çıxıb. Monoqrafiyanın həmmüəllifləri Bakı Dövlət Universitetin alimləri olub: Abel Məhərrəmov - kimya elmləri doktoru, professor, AMEA-nın və REA-nın akademiki, BDU-nin rektoru, "Üzvi kimya" kafedrasının müdiri və Namiq Şıxəliyev - kimya elmləri doktoru, professor, "Üzvi kimya" kafedrasının müdir müavini.

Kitabın digar həmmüəlliflər xarici alimlərdir: Vladimir Dyaçenko - kimya elmləri doktoru, professor, Taras Şevçenko adına Luqansk Milli Universitetinin "Kimya və biologiya" kafedrasının müdiri,  Kostroma Dövlət Universitetinin baş elmi işçisi, İvan Dyaçenko - kimya elmləri namizədi, Taras Şevçenko adına Luqansk Milli Universitetinin "Kimya və biologiya" kafedrasının dosenti  Valentin Nenaydenko - kimya elmləri doktoru, professor, M.Lomonosov adına Moskva Dövlət Universitetinin "Üzvi kimya" kafedrasının müdiri.

Monoqrafiya “Kimya aləmi” seriyası üzrə nəşr olunub. Monoqrafiya haqqında daha ətraflı məlumatı Moskva Dövlət Universitetinin saytında ala bilərsiniz. http://www.chem.msu.su/rus/books/2018/magerramov/welcame.html#foreword

Kimya aləmi

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 21 sentyabr 2018-ci il.

"Kimyanın aktual problemləri” XIII Beynəlxalq elmi konfransı

"Analitik kimya" kafedrasında elmi seminar keçirilib

BDU-da “Elm günü”nə həsr olunmuş müsabiqə keçiriləcək - ELAN

Kimya fakültəsinin müəllimi SABAH tələbələrinə “Alimliyə gedən yol” mövzusunda təlim keçib

"Analitik kimya" kafedrasında yeni elmi seminar keçirilib

"Analitik kimya" kafedrasında elmi seminar keçirilib

"New Materials Compounds and Applications" jurnalının yeni sayı çıxıb

“Analitik kimya” kafedrasında növbəti elmi seminar keçirilmişdir

Kimya fakültəsinin tələbəsi Slovekiyada keçirilən tədbirdə iştirak edib

Kimya fakültəsinin tələbələri arasında "kimya biliklərini sına" adlı bilik yarışması təşkil edilmişdir.

Rektor birincilərlə görüşüb

Akademik Abel Məhərrəmovun həmmüəllifi olduğu monoqrafiya Moskvada çap olunub

Yunanıstanın Saloniki şəhərində 17-ci Beynəlxalq Kimya və Ətraf Mühit konfransı keçiriləcək

Karlova Universitetinin nümayəndə heyəti Kimya fakültəsində olub