27-02-2019

"Analitik kimya" kafedrasında elmi seminar keçirilib

Uzun illərdir ki, BDU-nun Analitik kimya kafedrasında Şiff əsasli yeni reagentlərin sintezi, onların metallarla əmələ gətirdikləri komplekslərin quruluşu, xassələri və analitik tətbiqi ilə bağlı geniş elmi tədqiqat işləri aparılır. Bu işlərin nəticələri dünyanın bir çox nüfuzlu jurnallarında dərc edilmişdir. Son illərdə bu istiqamət üzrə kafedraya gənc tədqiqatçılar cəlb edilmişdir. Yerinə yetirilən elmi tədqiqat işləri mütəmadi olaraq kafedranın elmi seminarında müzakirə olunur. 22.02.19-cu il tarixində keçirilmiş növbəti elmi seminarda kafedranın doktorantı Məmmədova  Çinarə Allahverdi qızı “ Yeni üzvi reagentlərin Fe(III) və Cu(II) ilə əmələ gətirdikləri komplekslərin analitik tədqiqi və tətbiqi” mövzusunda dissertasiya işinə aid görülən işlər haqqında təqdimat ilə çıxış etmişdir. Elmi seminarda Analitik kimya  və  Ekoloji kimya  kafedralarının əməkdaşları iştirak etmişdilər.

Kimya fakültəsinin tələbələri Karlov universitetində

Elmi praktiki konfrans

Yıldız Texnik Universitetinin professoru BDU-da

Elm və Əyləncə

BDU-nun Kimya fakultəsinin "Analitik Kimya" kafedrasının elmi seminarı keçirilmişdir

6 Mart 2019-cu il tarixində Bakı Dövlət Universitetində Elmi hissənin dəstəyi ilə STARTAP layihələrinin təqdimatı keçirilib

"Kimyanın aktual problemləri” XIII Beynəlxalq elmi konfransı

BDU-da “Elm günü”nə həsr olunmuş müsabiqə keçiriləcək - ELAN

Kimya fakültəsinin müəllimi SABAH tələbələrinə “Alimliyə gedən yol” mövzusunda təlim keçib

"Analitik kimya" kafedrasında yeni elmi seminar keçirilib

"New Materials Compounds and Applications" jurnalının yeni sayı çıxıb

“Analitik kimya” kafedrasında növbəti elmi seminar keçirilmişdir

Kimya fakültəsinin tələbəsi Slovekiyada keçirilən tədbirdə iştirak edib

Kimya fakültəsinin tələbələri arasında "kimya biliklərini sına" adlı bilik yarışması təşkil edilmişdir.

Rektor birincilərlə görüşüb

Akademik Abel Məhərrəmovun həmmüəllifi olduğu monoqrafiya Moskvada çap olunub

Yunanıstanın Saloniki şəhərində 17-ci Beynəlxalq Kimya və Ətraf Mühit konfransı keçiriləcək