02-05-2021

Kimya fakültəsi Sənaye Kimyası ETL Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn elmi seminar keçirilmişdir.

Bakı Dövlət Universitetinin Kimya fakultəsinin Tələbə Elmi Cəmiyyətinin təşəbbüsü ilə “Spetroskopik və Xromotoqrafiya metodların kimyada tətbiqi” mövzusunda elmi seminar keçirilib. Seminarda Kimya fakültəsinin Sənaye kimyası elmi-tədqiqat laboratoriyasının müdiri Ələkbər Hüseynzadə və həmin laboratroriyanın kiçik elmi işçisi Mircavid Ağayev Nüvə Maqnit Rezonans spektroskopiyası və Xromotoqrafik metodların əsas prinsipləri, onların elmi tədqiqatda və sənayenin müxtəlif sahələrində rolundan bəhs ediblər. Eyni zamanda tələbələr onlara verilən tapşırıqlar əsasında, müxtəlif mövzularda məruzə ilə çıxış ediblər. Fakültənin tələbələri - Şirinxanım Beydiyeva, Gülxar Xəlilova və Ayşə Qocazadə "Maye və qaz xramotoqrafiyasın kimyada tətbiqi" mövzusunda apardıqları tədqiqatın nəticələrini təqdim ediblər. İnteraktiv şəkildə keçirilən elmi seminarda tələbələrin çoxsaylı sualları cavablandırılıb.

Ətraf mühitin qorunması və ekoloji problemlərin həlli mövzusunda onlayn dəyirmi masa keçirilib.

Kimya fakültəsində Xəmsə Milli İntelektual Oyunu keçirilib.

Kimya fakültəsində Heydər Əliyevin anadan olmasının 98 illiyinə həsr olunmuş videoçarx çəkilib.

Kimya fakültəsində "Ümummilli Liderimiz - Heydər Əliyev" adlı onlayn tədbir keçirilib.

Kimya fakültəsi Yüksəkmolekullu Birləşmələr kimyası kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü onlayn elmi seminar keçirib

Akademik Rəfiqə xanım Əliyevanın anım günüdür

Kimya fakültəsində "Söz adamları ilə görüş" lahiyəsinin növbəti görüşü keçirilib.

"Young chemists club" növbəti seminarını keçirib

Kimya fakültəsində "Kimya elminin tarixi" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

KIMYA FAKÜLTƏSINDƏ “SÖZ ADAMLARI ILƏ GÖRÜŞ” LAYIHƏSININ NÖVBƏTI ONLAYN GÖRÜŞÜ BAŞ TUTDU.

Kimya fakültəsində "Azərbaycanın görkəmli şəxsiyyətləri - Yusif Məmmədəliyev" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

Kimya fakültəsində Nizami Gəncəvi ilinə həsr olunmuş tədbir keçirilib.