Home AZRUEN

14/10/2011

KONFRANS
26/05/2011

Ümumilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 88-ci ildönümünə həsr olunmuş doktorant, magistr və gənc tədqiqatçıların V \republika Elmi Konfransı kimya fakültəsində keçirilmişdir.

KİMYA İLİ
18/05/2011

Beynəlxalq nəzəri və tətbiqi kimya  ittifaqının təşəbbüsü ilə  və  SNESKO –nun dəstəyi ilə  2011-ci il BMT tərəfindən «Kimya» ili elan olunmuşdur. «Kimya həyatımız, kimya gələcəyimizdir»  devizi altında keşən bu ildə BDU -nun kimya fakültəsində  də  bir sıra tədbirlər keşirilir. Onlardan biri də Almaniyanın kimya avadanlığı və cihazları istehsal edən Neş və Vezerman şirkətlərinin rəhbərləri ilə birgə keşirilən bir günlük seminardır. Seminarda Neş firmasının  istehsal etdiyi termiki analiz cihazları, cihazların tətbiq sahələri haqqında firmanın Şərqi Avropa üzrə meneceri Lex Gersinq məruzə ilə şıxış etdi. O, bu cihazlardan polimer, neft və kimya sənayesində, qeyri-üzvi və tikinti materialları sahəsind, ətraf mühiitn mühafizəsi sahəsində, bərk maddələri, sulu məhluların  termo – fiziki xassələrinin syrənilməsi istiqamətində ətraflı məlumat verdi. Firmadan kimya fakültəsinə alınmış STA -449 F3 Yupiter kütlə – spektrometrlə birləşdirilmiş derivatoqraf işə salındı və seminar iştirakşıları onun iş prinsipi ilə tanış oldular.

praktika
18/04/2011

IV Tələbələrinin Nəzərinə! Pedaqoji praktikanin başlanması ilə əlaqədar olaraq 20.04.2011-ci il saat 11:30-da  381 saylı auditoriyada konfrans keciriləcək! Bütün tələbələrin iştirakı vacibdir

BDU-Elmi şura
05/04/2011

05 aprel 2011-ci il tarixində BDU-nun Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası kecirilmlşdir, 2010-cu ildə yerinə yetirilmiş elmi tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə Kimya fakültəsi "ilin fakültəsi"  eln edilmişdir, "Zərif Üzvi sintez" ETL  və fakultə kompyuterlə mukafatlandırılmışdır."Umumi və qeyri üzvi" kimya kafedrasının professoru M. B. Babanlı  2010-cu ildə yerinə yetirilmiş elmi tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə BDU-nun Fəxri fərmanı ilə təltif edilmişdir.Bu munasibətlə fakültənin professor -müəllim heyətini və əməkdaşlarını təbrik ediri yeni -yeni uğurlar arzu edirik.

Təltif
05/04/2011

BDU-nun rektoru ,"Üzvi" kimya kafedrasının müdiri akademik A.M.Məhərrəmov Birləşmiş Millətlərin ictimai Təltiflər üzrə Şurasının Beynəlxalq Mükafatlar Birliyinin "Şərəf və Vicdan"  Avropa Ordeninə layiq görülüb.Akademik A.M.Məhərrəmov " Elm və təhsil sahəsində böyük xidmətlərinə görə" bu yüksək adla mükafatlandır ılıb.

Elmi şura
04/04/2011

02 aprel 2011-ci il saat 12-də Kimya fakültəsinin növbəti Elmi şurası kecirilmişdir.Elmi şurada aşağıdakı məsələlər müzakirə edilmişdir.
1.IV kurslarda yay imtahan sessiyasınıa və pedaqoji təcrübəyə hazirliq haqqında
2.I-III kurslarda imtahana qədər yoxlamaların kecirilməsi haqqında
3.Ali təhsil müəssələrində kafedra müdiri, dekan ,dekan müavini vəzifələrinin tutulmasıqaydaları haqqında
4.Cari məsələlər

Mart soyqırımı
31/03/2011

Mart Soyqırımı və ya Mart Hadisələri — 1918-ci ilin 30 mart və 3 aprel tarixləri arasında Bakı şəhərində və Bakı quberniyasının müxtəlif bölgələrində, eləcə də ŞamaxıQubaXaçmaz,LənkəranHacıqabul, Səlyan, ZəngəzurQarabağNaxçıvan və digər ərazilərdə Bakı Soveti və daşnak erməni silahlı dəstələrinin azərbaycanlılara qarşı törətdikləri qırğın. Rəsmi mənbələrə əsasən soyqırımın nəticəsində 12 minə yaxın azərbaycanlı qətlə yetirilmiş, on minlərlə insan itkin düşmüşdür. Azərbaycan prezidenti Heydər Əliyevin 26 mart 1998-ci il tarixli sərəncamı ilə 31 mart Azərbaycanlıların Soyqırım Günü kimi qeyd olunur.

31 mart
18/03/2011

"Gənc Kimyaçı" divar qazetinin növbəti nömrəsi 31 mart soyqırımına hesr edilmişdir. 1918-ci ildə erməni daşnaqlarının törətdiyi soyqırım haqqında ətraflı məlumat verilmişdir.

\"Gənc Kimyacı\"
23/02/2011

"Gənc Kimyacı" divar qəzetinin növbəti nömrəsi Xocalı soyqrımının 19 -cu il dönümünə həsr edilmişdir.

Yubiley
19/02/2011

19.02.2011 ci il tarixdə üzvi kimya kafedrasının dosenti Müşkünaz xanim Axundovanın 70 illik yubileyi təntənəli sürətdə qeyd  edilmişdir. Tədbirdə kimya fakültəsinin əməkdaşları birlikdə BDU-nun rektoru akademik A.M.Məhərrəmov , elmi işləri üzrə prorektor prof. İ.Ə.Əliyev  iştirak etmişdir. Müşkünaz xanımı təbrik edir,ona can sağlığı , işlərində yeni nəaliyyətlər arzu edirik.

Fakültə haqqında
16/02/2011

16 fevral 2011-ci il  tarixdə kimya fakültəsində yeni auditoriya və kompyuter zalının olmuşdur.

Fakültə haqqında
16/02/2011

16 fevral 2011-ci il tarixdə kimya fakültəsində yeni auditoriya və kompyuter zalının açılışı olmuşdur.

| Ətraflı

Dünya azərbaycanlıların həmrəylik günü və yeni il
17/12/2010

18.12.2010 cu il tarixində 1200 da BDU-nun yemekxanasında  Kimya fakültəsinin tələbələri  Dünya Azərbaycanlılarının həmrəylik günü və yeni il şənliyi qeyd edəcəklər. Giriş dəvətnamə vasitəsi ilədir.

Təhsil Yarmarkası
14/12/2010

Bakı Dövlət Üniversitetində Dekabrın 17-də saat 11.00-dan 15.00-a kimi   Əsas binanın 3-cü mərtəbədsində ə “Xaricdə Təhsil”  adlı təhsil yarmarkası  keçiriləcək.

Ümumilli Liderin Anım Günü
11/12/2010

11.12.2010 cu ildə kimya fakültəsinin müəllim və işçi heyyəti Azərbaycan Respublikasının ümumilli lideri H.Əliyevin fəxri xiyabanda məzarını ziyarət etmişlər. Bu günü dərin kədər və hüzünlə Ümumllli lider H.Əliyev fakültədə anılmışdır .

Nə qədər ki, müstəqil Azərbaycan dövləti var, Azərbaycan xalqı var, Heydər Əliyev ürəklərdə yaşayacaqdır!

Bilik günü
15/09/2010

Bu gün hamının səbirsizliklə gözlədiyi və 3 aylıq tətildən sonra parta arxasına qayıdışın günüdür. Bu günü Bakı Dövlət  Universiteti Kimya fakültəsində boyuk tədbirlə qeyd edildi. Fakültə müəllim və dekanlıq heyyəti ilə tələbələr arasında görüş keçirildi və onların yeniden dərsə başlaması münasibətilə təbrik etdilər, öz məsləhətlərini verdilər.

Müsabiqə
07/07/2010

Azərbaycan respublikasının Prezidenti yanında Elmin inkişafı fondunun 2010-cu il üçün 1-ci müsabiqəsi

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |