05-02-2020

Bakı Dövlət Universitetinin əməkdaşı Günel Əliyeva Azərbaycan Respublikasının İqtisadiyyat Nazirliyi və Birləşmiş Millətlər Təşkilatının İnkişaf Proqramının Azərbaycan Nümayəndəliyi ilə birgə təşkil etdiyi Üçüncü Respublika İnnovasiya Müsabiqəsində iştirak etmişdir. Günel Əliyeva müsabiqəyə Bakı Dövlət Universitetinin professoru Ülviyyə Həsənova və  AMEA-nın Fizika İnstitutunun fəlsəfə doktoru Şıxəmir Eminovun rəhbərliyi ilə “Nanomembrane” adlı layihə təqdim etmişdir. Müəllifi olduğu layihənin finala vəsiqə qazanması ilə əlaqədar olaraq  Günel Əliyeva  29-31 yanvar 2020-ci il tarixində Estoniyada  keçirilən STARTUP Day” proqramında iştirak etmişdir. Layihə əsasında Günel Əliyeva 66 ölkənin  iştirak etdiyi STARTUP Day”proqramında Tartu Universitetinin və Tallin Universitetinin əməkdaşları ilə məhsuldar görüşlər keçirmişdir. Tartu Biotexnologiya parkının tədqiqatçıları müxtəlif mühitlərdən nanoölçülü quruluşların ayrılmasında nanomembranların tətbiqinin maraqlı olduğunu vurğulayaraq bu barədə əməkdaşımızla fikir mübadiləsi aparmışlar.

Qeyd etmək lazımdır ki, Günel Əliyeva magistratura üzrə təhsil aldığı müddətdə  Erasmus İCM+ qrant layihəsinin qalibi olmuş və layihə çərçivəsində öz təhsilini Türkiyənin Yıldız Texnik Universitetində davam etdirmişdir Həmin müddətdə müxtəlif programlara qatılmış və proqramda göstərdiyi yüksək nəticəyə görə “GC-GAS CHROMATOGRAPHY” və “HPLC-HİGH PERFORMANCE LİQUİD CHROMATOGRAPHY” üzrə mütəxəssis sertifikatına  layiq görülmüşdür. 2018-ci ildə Gənclər və İdman Nazirliyi tərəfindən təşkil olunmuş Prezident İlham Əliyevin Sərəncamı ilə təsdiq edilmiş “Azərbaycan gəncliyi 2017-2021-ci illərdə” Dövlət Proqramının müvafiq bəndinin icrasını təmin etmək məqsədilə keçirilən   “İdeya var” gənclərin II Ümumrespublika elmi-yaradıcılıq müsabiqəsində “Ekologiya ,ətraf mühit və təbiətdən rasional istifadə. Tibb və Səhiyyə sahəsində innovasiyalar” nominasiyası üzrə “TiO2 nanohissəcikləri və Şiff əsasları iştirakında fotokimyəvi üsulla  suyun üzvi birləşmələrdən və digər çirkləndiricilərdən  təmizlənməsi” adlı layihə təqdim etmiş və innovativ yanaşmama görə II yerə layiq görülmüşdür. 5 məqaləsi 11 tezisi var.

Kimya fakültəsinin doktorantı Erasmus+ KA107 ICM tələbə-müəllim mübadilə proqramı üzrə Yıldız Teknik Universitetində elmi-tədqiqat işi aparmışdır

Kimya fakültəsinin müəllimi SABAH tələbələrinə “Alimliyə gedən yol” mövzusunda təlim keçib

Kimya fakültəsinin dissertantı Prezident mükafatına layiq görülüb

BDU-da Gənclər Gününə həsr olunmuş tədbir keçirilib