19-06-2020

Kimya fakültəsinin əməkdaşlarının məqaləsi Journal of Molecular Structure (impakt faktor 2.1) jurnalında dərc olunub

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Kimya fakültəsində yeni yaradılan Sənaye Kimyası Laboratoriyasının əməkdaşları Ələkbər Hüseynzadə və Hacı Vahid Axundzadənin professor Ülviyyə Həsənovanın rəhbərliyi altında, İtaliyanın Pavia, Fransanın Lorraine və Tunisin Carthage Universiteti ilə birgə çalışdıqları "Synthesis, crystal structure and antibacterial properties of 6-methyl-2-oxo-4-(quinolin-2-yl)-1,2,3,4-tetrahydropyrimidine-5-carboxylate" ("6-metil-2-okso-4-(xinolin-2-il)-1,2,3,4-tetrahidropirimidin-5-karboksilatın sintezi, kristal quruluşu və antibakterial xassələri") adlı elmi-tədqiqat işi Journal of Molecular Structure (impakt faktor 2.1) jurnalında dərc olunub.

Məqalə yeni bioloji-aktiv dihidropirimidinlər sinfinə aid olan birləşmənin sintezi, quruluşunun X-ray metodu və Hirshfeld səth analizi ilə tədqiqinə həsr olunub. Bundan əlavə, sintez olunan birləşmənin antibakterial aktivliyi 3 müxtəlif bakteriyaya (S. aureus, P. aeruqinosa, E. coli) qarşı öyrənilmiş və məlum antibiotiklərin (sefotaksim və seftriakson) aktivliyi ilə müqayisə edilib. Tədqiqat zamanı müəyyən olunub ki, yeni sintez olunan dihidropirimidinin antibakterial aktivliyi qeyd olunan hər iki antibiotikdən yüksəkdir.

Məqaləni oxumaq üçün linkə keçid edə bilərsiniz:

Biz sənə yeni nəfəs verəcəyik, doğma Azərbaycanım!!!

Qarabağ-Azərbaycandır !!!

“Milli-mənəvi dəyərlərimizin mediada təbliği" mövzusunda tədbir keçirilib

“Covid-19’un insan həyatına təsiri və zərərləri” mövzusunda online tədbir keçirilib

Tələbə Elmi Cəmiyyətinin (TEC) 1-ci kurs tələbələri ilə görüşü keçirlmişdir

"Milli-mənəvi dəyərlərə bağlılıq dövlət siyasətinin əsas prioritetlərindəndir" mövzusunda onlayn tədbir keçirilib

Kimya fakültəsinin tələbəsi Dövlət Bayraq Gününə həsr olunmuş esse müsabiqəsinin qalibi oldu.

Kimya fakültəsinə qəbul olunmuş birinci kurs tələbələri ilə Kimya fakültəsi Tələbə Gənclər Təşkilatının(TGT) onlayn görüş kecirilib

Bakı Dövlət Universitetin Nüvə Maqnit Rezonansı laboratoriyası.

Kimya fakültəsinin tələbələri Bayraq gününə videorolik hazırlayıblar

Kimya fakültəsində Bayraq Gününə həsr olunmuş tədbir keçirilib

Azərbaycan Respublikasının ərazi bütövlüyü uğrunda canını verən şəhidlərimizə ithafən

Kimya fakültəsi Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin (THİK) yeni tərkibdə genişləndirilmiş  iclası keçırilmişdir

Kimya fakültəsində birinci kurs tələbələri ilə virtual görüş baş tutub

BDU əməkdaşları beynəlxalq qrant müsabiqəsinin qalibi olublar

Zəfər səninlədir, doğma Azərbaycanım!

Can Azərbaycana canımız qurban...

Akademik Rəfiqə xanım Əliyevanın anadan olmasının 88-ci ildönümüdür

BDU-nun daha iki məzunu MİQ müsabiqəsində yüksək nəticə göstərib

Microsoft Teams platformasında online rejimdə Kimya fakültəsinin növbəti Elmi Şurası keçirilmişdir