24-10-2020

BDU əməkdaşları beynəlxalq qrant müsabiqəsinin qalibi olublar

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) əməkdaşları Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Elmin İnkişafı Fondu tərəfindən “Türk Dünyası Araşdırmaları” məqsədli beynəlxalq qrant müsabiqəsinin Türkiyə Elmi və Texnoloji Tədqiqat Şurası (TÜBİTAK) ilə birgə  keçirilmiş Azərbaycan-Türkiyə (“AzTürk-1”) beynəlxalq qrant alt-müsabiqəsinin qalibi olublar. Elmin İnkişafı Fondunun TÜBİTAK-la birgə elan etdiyi müsabiqəyə təqdim olunan 9 layihədən ikisi yüksək qiymətləndirilib. Bunlardan biri Bakı Dövlət Universiteti, Azərbaycan Tibb Universiteti,  Türkiyənin Yıldız Texniki Universitetinin və Atatürk Universitetinin alimlərinin təqdim etdiyi layihə olub.

Azərbaycanlı və türkiyəli alimlər “Yeni peptid əsaslı antimikrobial agentlərin dizaynı və in vitro/in vivo öyrənilməsi (№ EIF-BQM-5-AzTurk-1-2018-2(32)-410)” mövzusunda layihə ilə müsabiqədə qalib olublar. Layihənin rəhbəri Bakı Dövlət Universitetinin Üzvi kimya kafedrasının professoru Ülviyyə Həsənovadır.

Layihə heyətinə Bakı Dövlət Universitetindən elmi işçilər Sərvinaz Hacıyeva, İlahə Həsənova, Əlibala Əliyev, Azərbaycan Tibb Universitetindən Histologiya, embriologiya və sitologiya kafedrasının müdiri, professor Eldar Qasımov və ETM-in Elektron Mikroskopiya şöbəsinin elmi işçisi Fuad Rzayev daxildir.

Layihədə tərkibində peptid qalığı olan taclı efirlərin və antimikrobial peptid ilə modifikasiya olunmuş taclı efirlərin maqnit xassəli dəmir oksid (Fe3O4) nanohissəcikləri və biouyumlu polimer (PHPMA) ilə komplekslərin əsasında yeni antimikrobial agentlərin dizaynı, əldə edilən nanosupramolekulyar strukturların in vivo/in vitro tədqiq ediləcək.

"Qanlı Yanvar"

Microsoft Teams platforması üzərindən Analitik kimya kafedrası ilə tələbələrin görüşü baş tutmuşdur

Kimya fakültəsində 2020-ci ilin yekunlarına dair Elmi Şura keçirilmişdir

“Güc birlikdədir” adlı onlayn tədbir keçirilmişdir

"İmtahan Psixologiyası" adlı onlayn seminar keçirilmişdir

Analitik kimya kafedrasının 85 illik yubileyinə həsr olunmuş "Koordinasion birləşmələr kimyası" mövzusunda Beynəlxalq elmi konfrans keçirilir

“Qarabağın maddi və mənəvi sərvətləri” adlı onlayn tədbir keçirilmişdir

Fakültənin professoru Beynəlxalq nəşriyyatın Sertifikatını almışdır

“Qarabağ” adlı Xəmsə Milli İntelektual Oyunu keçirilmişdir

Kimya fakültəsində "Ümummilli Liderimiz - Heydər Əliyev" adlı tədbir keçirilib

“Şəhidlərimizin Əziz Xatirəsinə”

Kimya fakültəsində “Nə? Harada? Nə zaman?” intellektual yarışı keçirilib

“Zərərli vərdişlərə yox deyək”

Biz sənə yeni nəfəs verəcəyik, doğma Azərbaycanım!!!

Qarabağ-Azərbaycandır !!!

“Milli-mənəvi dəyərlərimizin mediada təbliği" mövzusunda tədbir keçirilib

“Covid-19’un insan həyatına təsiri və zərərləri” mövzusunda online tədbir keçirilib

Tələbə Elmi Cəmiyyətinin (TEC) 1-ci kurs tələbələri ilə görüşü keçirlmişdir