10-12-2020

“Şəhidlərimizin Əziz Xatirəsinə”

10 dekabr 2020-ci il tarixində Bakı Dövlət Universiteti Kimya fakültəsi Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin təşəbbüsü ilə “Microsoft Teams” platformasında “Şəhidlərimizin Əziz Xatirəsinə” adlı online tədbir keçirildi. Tədbirdə Kimya fakültəsinin dekan müavinləri, fakültənin professor-müəllim heyyəti  və tələbələr iştirak etmişdir

Tədbirdə  Azərbaycan Respublikasının Dövlət Himni səslənmiş, şəhidlərimiz ruhu bir dəqiqəlik sükutla yad olunmuşdur.Tədbir dekan müavini Taleh Qəhrəmanovun moderatorluğu, Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin sədri Fidan Hüseynlinin, birinci kurs tələbəsi Məlikova Aysunun aparıcığı ilə davam etmişdir. Tədbirdə  kafedra müdirləri İbrahim  Məmmədov, Rasim  Alosmanov, şəhidlərimizin müqqədəsliyindən,  döyüşlərdə göstərdikləri igidliklərindən onların sayəsində qazanılan  qələbə münasibıtilə “Azadlıq meydanı” da keçirilən Zəfər paradından  bəhs etmişdirlər.  Səkinə xanım  Mirzəliyeva şəhidlərimizin adlarının əbədiləşdirilməsi ücün kütləfi informasi şəbəkələrin də tələbəlrimizi aktiv olmağa dəvət etdi. Tədbirdə dekan müavini Fuad Kərimlinin  övladı 279 nömrəli məktəbin, 2-ci sinif şagirdi Xanım Kərimli  şəhidlərimizə həsr olunmuş şeir ifa etmişdir. THİK Sədri Fidan Hüseynlinin təşkilatçılığı ilə 2-ci kurs tələbələrinin  idarə heyəti tərəfindən  Bakı şəhərinin müxtəlif yerlərində çəkilən “Şəhidlər Ölməz” adlı videorolik təqdim olunmuşdur. THİK-buro üzvləri  tədbirdə şəhidlərimizin qəhrəmanlığı, Qarabağ və vətən müharibəsi haqqında məruzələr etmişlər. Birinci  kurs tələbəsi Nigar İlyaslı Vətən müharibəsi şəhidi Xudayar Yusifzadənin ifa etdiyi “Vətən Yaxşıdır” mahnısını səsləndirmişdir.

Dekan müavinləri Taleh Qəhrəmanov və Fuad Kərimli  bildirdi ki, şəhidlərin  canı və qanı hesabına qazandıqları azadlıq və müstəqillik xalq tərəfindən heç vaxt unudulmur, şəhidlər xalqın kimliyini, mənliyini qoruyan müqqəddəs  insanlardır. THİK-nin  şəhidlərimizin adlarının əbədiləşdirilməsi ücün atdıqları addımları yüksək qiymətləndirdilər. Tədbir 1 kurs tələbəsi Mahmudova Türkanın pianinoda ifa etdiyi “Şəhidlər” musiqisi ilə yekunlaşmışdır.

Kimya fakültəsində rəsm müsabiqəsi

"Young chemists club" növbəti seminarını keçirib

Kimya fakültəsində Tələbə Elmi Cəmiyyətinin üzvləri ilə görüşü keçirilib.

Kimya fakültəsində "Xocalı - ovudulmaz və unudulmaz yaramız" adlı onlayn tədbir keçirildi.

Kimya fakültəsində "Milli-mənəvi dəyərlər və Qarabağ" adlı tədbir keçirilib.

"Young chemists club" ilk seminarını keçirib

Kimya fakültəsi tələbələrindən növbəti nümunəvi addım

BDU-nun Sənaye kimyası elmi-tədqiqat laboratoriyasında beynəlxalq əməkdaşlıq çərçivəsində tətbiqi xarakterli nəticələr alınıb.

"Kitab bir mədəniyyətdir" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

"Covid-19-un həyatımıza təsiri" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

YAP Yasamal təşkilatinın bakı dövlət universitetinin kimya fakültəsinə qəbul olmuş i kurs tələbələri ilə görüş keçirildi

Kimya fakültəsinin bir qrup fəal tələbəsinin təşəbbüsü ilə şəhid və qazı ailələrinə yardım məqsədi ilə kompaniya başladılmışdır

Kimya fakültəsi Tələbə Gənclər Təşkilatı idarə heyətinin genişləndirilmiş iclası keçirilmişdir

Biologiya və Kimya fakültələrinin Tələbə Gənclər Təşkilatlarının (TGT) birgə təşkilatçılığı ilə Dünya Xərçəng Gününə həsr olunmuş onlayn tədbir keçirilib