12-12-2020

Kimya fakültəsində "Ümummilli Liderimiz - Heydər Əliyev" adlı tədbir keçirilib

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Kimya fakültəsində Tələbə Gənclər Təşkilatının təşkilatçılığı ilə Ulu Öndər Heydər Əliyevin anım gününə həsr olunmuş “Ümummilli Liderimiz - Heydər Əliyev” mövzusunda onlayn tədbir keçirilib.

Microsoft Teams platforması üzərindən keçirilən tədbirdə Kimya fakültəsinin professor-müəllim heyəti və tələbələr iştirak edib.

Tədbiri giriş sözü ilə Kimya fakültəsinin dekan müavini  dosent Taleh Qəhrəmanov açaraq Ümummilli Lider Heydər Əliyevin azərbaycanlı olmağı ilə daim fəxr etdiyini, bütün şərəfli ömrünü, qüvvəsini dövlət quruculuğuna, dövlətçiliyimizi daha da möhkəmlətməyə yönəltdiyini qeyd edib.

Tədbirdə tələbələr -  Tələbə Gənclər Təşkilatının sədri Əli Qədirli  ”Ümummilli Liderimiz – Heydər Əliyev”,   TEC-nin sədri Əhmədova Rahilə “Heydər Əliyev və Azərbaycan gənclər siyasəti”, fakültə Tələbə Gənclər Təşkilatının sədr müavini Həsənova Sevinc “Heydər Əliyevin həyatı”, II kurs tələbəsi Həsənova Ayşə “Heydər Əliyev və Bakı Dövlət Universiteti”, Məmmədzadə Şəhanə “Heydər Əliyevin siyasi fəaliyyəti və prezidentlik dövrləri” mövzusunda məruzə ilə çıxış ediblər.

Daha sonra Kimya fakültəsinin dekanı  professor Abdulsəyid Əzizov, dekan müavini  dosent Fuad Kərimli, fakültənin  kafedra müdirləri- professorlar, İbrahim Məmmədov, Famil Çıraqov, Rasim Alosmanov, Üzvi kimya kafedrasının professoru Namiq Şıxalıyev, Fiziki və kolloid kimya  kafedrasnın dosenti Səkinə Mirzəliyeva, Humanitar məsələlər və gənclər siyasəti şöbəsinin müdiri Ramin Səmədovun Ulu Öndər Heydər Əliyevin həyat və fəaliyyəti haqqında çıxışları dinlənilib.

Çıxışlarda müstəqil dövlətimizin memarı və qurucusu olan Heydər Əliyevin  çoxşaxəli fəaliyyətindən, Azərbaycanın inkişafı və milli dövlətçiliyin gücləndirilməsi istiqamətində tarixi xidmətlərindən danışılıb. Azərbaycan tarixində dərin iz qoymuş dahi şəxsiyyətin bütün şərəfli ömrünü Azərbaycanı dünyada tanıtmağa həsr etdiyi qeyd olunub. Ümummilli Liderin qətiyyəti, möhkəm siyasi iradəsi sayəsində bu gün Azərbaycanda hüquqi dövlət quruculuğu, iqtisadiyyatın dirçəldilməsi, ordu quruculuğu və digər sahələrdə uğur, irəliləyiş və inkişafa nail olunduğuna diqqət çəkilib.

Tədbirdə 44 gün davam edən Vətən müharibəsində qazanılan Qələbə ilə bağlı çıxışlar səsləndirilib.

Sonda Tələbə Elmi Cəmiyyətinin gələcək fəaliyyətində “Xarı Bülbül” mövzusunda tələbələrin elmi konfransının keçirilməsi haqqında qərar qəbul edilib.

Tədbir bədii hissə ilə başa çatıb.

Kimya fakültəsində rəsm müsabiqəsi

"Young chemists club" növbəti seminarını keçirib

Kimya fakültəsində Tələbə Elmi Cəmiyyətinin üzvləri ilə görüşü keçirilib.

Kimya fakültəsində "Xocalı - ovudulmaz və unudulmaz yaramız" adlı onlayn tədbir keçirildi.

Kimya fakültəsində "Milli-mənəvi dəyərlər və Qarabağ" adlı tədbir keçirilib.

"Young chemists club" ilk seminarını keçirib

Kimya fakültəsi tələbələrindən növbəti nümunəvi addım

BDU-nun Sənaye kimyası elmi-tədqiqat laboratoriyasında beynəlxalq əməkdaşlıq çərçivəsində tətbiqi xarakterli nəticələr alınıb.

"Kitab bir mədəniyyətdir" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

"Covid-19-un həyatımıza təsiri" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

YAP Yasamal təşkilatinın bakı dövlət universitetinin kimya fakültəsinə qəbul olmuş i kurs tələbələri ilə görüş keçirildi

Kimya fakültəsinin bir qrup fəal tələbəsinin təşəbbüsü ilə şəhid və qazı ailələrinə yardım məqsədi ilə kompaniya başladılmışdır

Kimya fakültəsi Tələbə Gənclər Təşkilatı idarə heyətinin genişləndirilmiş iclası keçirilmişdir

Biologiya və Kimya fakültələrinin Tələbə Gənclər Təşkilatlarının (TGT) birgə təşkilatçılığı ilə Dünya Xərçəng Gününə həsr olunmuş onlayn tədbir keçirilib