13-02-2021

"Covid-19-un həyatımıza təsiri" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

13 fevral 2021-ci il tarixində Microsoft Teams platformasında Bakı Dövlət Universiteti Kimya fakültəsi Tələbə Elmi Cəmiyyəti və Azərbaycan Tibb Universiteti Stomatologiya və İctimai Səhiyyə fakültələri Tələbə Elmi Cəmiyyətinin ortaq təşəbbüsü ilə "Covid-19-un həyatımıza təsiri" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir. Tədbir Kimya fakültəsi Tələbə Elmi Cəmiyyətinin sədri Əhmədova Rahilənin moderatorluğu ilə açıq elan edilmişdir. Tədbirdə Kimya fakültəsinin dekanı Abdülsəyid Əzizov, dekan müavini Taleh Qəhrəmanov, Bakı Dövlət Universiteti Humanitar məsələlər və Gənclər siyasəti şöbəsinin müdiri Ramin Səmədov iştirak etmişdir. Çıxış üçün söz ilk növbədə Kimya fakültəsinin dekanı Əzizov Abdülsəyidə verilmişdir. O öz çıxışında tədbir haqqında öz fikirlərini bildirmiş, təşkilatçılara və tələbələrə təşəkkürünü bildirmişdir. Humanitar məsələlər və Gənclər siyasəti şöbəsinin müdiri Ramin Səmədov da Covid-19 haqqında öz fikir və tövsiyələrini bildirmişdir. Daha sonra söz çıxış üçün tələbələrə verilmişdir. "Covid-19-un molekulyar səviyyədə quruluşu" haqqında Azərbaycan Tibb Universitetinin Stomatologiya fakültəsinin 2.kurs tələbəsi və eyni zaman Tələbə Elmi Cəmiyyəti sədri Abbaszadə Rza, "Covid-19-a yoluxanda orqanizmdə baş verən dəyişikliklər və virusun mutasiyası" mövzusunda Kimya fakültəsi Tələbə Gənclər Təşkilatının sədri Əli Qədirli , "Dezinfeksiyada istifadə edilən maddələr" mövzusunda Kimya fakültəsinin 2.kurs tələbəsi və Tələbə Elmi Cəmiyyətinin aktiv üzvü Həsənova Sevda, "Virusdan qorunmaq üçün istifadə edilən maskalar və onların tərkibi" mövzusunda Kimya fakültəsi Tələbə Elmi Cəmiyyətinin sədr müavini Hüseynova Zenfira və son olaraq da " Covid-19 psixologiya və fiziologiyamıza necə təsir göstərir?" mövzusunda Azərbaycan Tibb Universiteti İctimai Səhiyyə fakültəsinin 1.kurs tələbəsi İsmixanova Aysel çıxış etmiş və iştirakçıları maarifləndirmişdilər. Eyni zamanda tələbələr tərəfindən hazırlanmış video-slaydlar da təqdim olunmuşdur. Daha sonra Kimya fakültəsinin dekan müavini Taleh Qəhrəmanov tələbələrə və iştirakçılara öz minnətdarlığını bildirmiş, bu cür əməkdaşlıqların davamlı olmasını dilə gətirmişdir.  Kimya fakültəsinin 1.kurs tələbəsi Məmmədova Zəkiyyə tədbir haqqında öz fikirlərini söyləmişdir. Sonda Kimya fakültəsi TEC-nin sədri Əhmədova Rahilə iştirakçılara öz təşəkkürünü bildirmiş və bununla da tədbir sona yetmişdir.

Kimya fakültəsində “Alkenilfenollar əsasında xüsusi məqsədli və texniki əhəmiyyətli maddələrin alınmasının perspektiv istiqamətləri” mövzusunda Elmi seminar keçirilib

Kimya fakültəsində Aprel döyüşlərinə həsr olunmuş tədbir keçirilib

"Young chemists club" növbəti seminarını keçirib.

Kimya fakültəsində “Autizm-Dünya Marifləndirmə Günü” adlı onlayn tədbir keçirilib.

Kimya fakültəsində 31 mart - Azərbaycanlıların soyqırımı gününə həsr olunmuş tədbir keçirilib.

Bakı Dövlət Universiteti Kimya fakültəsində beynəlxalq akkreditasiya aparılmışdır.

Kimya fakültəsi Kimyanın Tədrisi Metodikası kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn seminar keçirib.

Kimya fakültəsi Neft kimyası və Kimya texnologiyası kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn seminar keçirib.

Kimya fakültəsi Fiziki-kolloid kimya kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn seminar keçirib.

Novruz bayramına həsr olunmuş videoçarx hazırlanıb.

Kimya fakültəsində "Yurdumuza yaz gəldi" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

"Azərbaycanın beynəlxalq aləmdə nüfuzu və dünyada etibarlı tərəfdaş imici" adlı onlayn tədbir keçirilib.

Kimya və Biologiya fakültələri "Narkomaniya- bəşəriyyətin ən böyük düşməni" adlı onlayn tədbir keçirilib.