17-02-2021

BDU-nun Sənaye kimyası elmi-tədqiqat laboratoriyasında beynəlxalq əməkdaşlıq çərçivəsində tətbiqi xarakterli nəticələr alınıb.

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) əməkdaşları professor Ülviyyə Həsənova, Mircavid Ağayev, Ələkbər Hüseynzadə, Hacı Vahid Axundzadə və Aygün İsrayılovanın İtaliyanın Pavia Universitetinin, Fransanın Lorraine Universitetinin və Tunisin Carthage Universitetinin əməkdaşları ilə birgə yerinə yetirdiyi elmi-tədqiqat işinin nəticələri “Synthesis, crystal structure and antibacterial studies of dihydropyrimidines and their regioselectively oxidized products” adlı məqalədə əks olunmaqla impakt faktorlu “RSC Advances” (IF-3.119) jurnalında dərc edilib.  Məqalədə mis triflatın iştirakı ilə Bijinelli reaksiyası ilə dihidropirimidinlərin yeni bioloji aktiv törəmələrinin sintezi və tədqiqi haqqında məlumat verilib. Dihidropirimidinlərin bioloji aktiv birləşmələr olduğu üçün, sintez edilmiş birləşmələrin aktivliyi Acinetobacter baumanii, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae və Staphylococcus aureus bakteriyalarına qarşı tədqiq edilib.

Məqalə ilə tanış olmaq üçün linkə keçid edə bilərsiniz:

Kimya fakültəsində “Alkenilfenollar əsasında xüsusi məqsədli və texniki əhəmiyyətli maddələrin alınmasının perspektiv istiqamətləri” mövzusunda Elmi seminar keçirilib

Kimya fakültəsində Aprel döyüşlərinə həsr olunmuş tədbir keçirilib

"Young chemists club" növbəti seminarını keçirib.

Kimya fakültəsində “Autizm-Dünya Marifləndirmə Günü” adlı onlayn tədbir keçirilib.

Kimya fakültəsində 31 mart - Azərbaycanlıların soyqırımı gününə həsr olunmuş tədbir keçirilib.

Bakı Dövlət Universiteti Kimya fakültəsində beynəlxalq akkreditasiya aparılmışdır.

Kimya fakültəsi Kimyanın Tədrisi Metodikası kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn seminar keçirib.

Kimya fakültəsi Neft kimyası və Kimya texnologiyası kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn seminar keçirib.

Kimya fakültəsi Fiziki-kolloid kimya kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn seminar keçirib.

Novruz bayramına həsr olunmuş videoçarx hazırlanıb.

Kimya fakültəsində "Yurdumuza yaz gəldi" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

"Azərbaycanın beynəlxalq aləmdə nüfuzu və dünyada etibarlı tərəfdaş imici" adlı onlayn tədbir keçirilib.

Kimya və Biologiya fakültələri "Narkomaniya- bəşəriyyətin ən böyük düşməni" adlı onlayn tədbir keçirilib.