12-03-2021

Kimya və Biologiya fakültələri "Narkomaniya- bəşəriyyətin ən böyük düşməni" adlı onlayn tədbir keçirilib.

12.03.2021-ci il tarixində Bakı Dövlət Universiteti Biologiya və Kimya fakültələrinin Tələbə Gənclər Təşkilatının birgə təşkilatçılığı ilə “Narkomaniya- bəşəriyyətin ən böyük düşməni” mözvusunda tədbir keçirilmişdir.
Tədbirdə narkotik vasitələrinin insan həyatına təsiri, ziyanları, yaratdığı xəstəliklərdən və bəşəriyyətə verdiyi fəsadlardan danışıldı. Tədbirin açılışını Biologiya fakültəsinin tələbəsi Vüsalə Zeynallı etmişdir. Daha sonra o, sözü Biologiya fakültəsi dekan müavini Musa Cabbarova vermişdir. Musa Cabbarov bu kimi maarifləndirici tədbirlərin önəmini vurğulamışdır. Daha sonra Kimya fakültəsi dekan müavini Taleh Qəhrəmanov narkomaniya haqqında öz fikirlərini bölüşmüş, onun dünyada yayılmasını və narkotik vasitələrin kimyəvi tərkibi haqqında məlumatlar vermişdir. Həmçinin, Biologiya fakültəsinin müəllimi Sevinc Məmmədova da öz fikirlərini bölüşmüşdür. Tədbirin əsas maarifləndirici hissəsində öncə Biologiya fakültəsi tələbəsi Tutu Əliyeva narkomaniyanın yaratdığı xəstəliklər, insan orqanizminə ziyanları haqqında slayd təqdim etmiş, Kimya fakültəsi tələbəsi İsa İsayev narkotik vasitələrin kimyəvi tərkibi haqqında məlumatlar paylaşmışdır. Sonda Biologiya fakültəsi Tələbə Gənclər Təşkilatanın sədri Vüsal Məmmədrəhimov, Kimya fakültəsi Tələbə Gənclər Təşkilatının sədri Əli Qədirli narkomaniya haqqında çıxış edərək bu mövzuda öz fikirlərini bölüşmüşlər. Tədbiri aparıcı Vüsalə Zeynallı öz nitqi ilə sonlandırmışdır.

Ətraf mühitin qorunması və ekoloji problemlərin həlli mövzusunda onlayn dəyirmi masa keçirilib.

Kimya fakültəsində Xəmsə Milli İntelektual Oyunu keçirilib.

Kimya fakültəsində Heydər Əliyevin anadan olmasının 98 illiyinə həsr olunmuş videoçarx çəkilib.

Kimya fakültəsində "Ümummilli Liderimiz - Heydər Əliyev" adlı onlayn tədbir keçirilib.

Kimya fakültəsi Yüksəkmolekullu Birləşmələr kimyası kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü onlayn elmi seminar keçirib

Akademik Rəfiqə xanım Əliyevanın anım günüdür

Kimya fakültəsində "Söz adamları ilə görüş" lahiyəsinin növbəti görüşü keçirilib.

Kimya fakültəsi Sənaye Kimyası ETL Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn elmi seminar keçirilmişdir.

"Young chemists club" növbəti seminarını keçirib

Kimya fakültəsində "Kimya elminin tarixi" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

KIMYA FAKÜLTƏSINDƏ “SÖZ ADAMLARI ILƏ GÖRÜŞ” LAYIHƏSININ NÖVBƏTI ONLAYN GÖRÜŞÜ BAŞ TUTDU.

Kimya fakültəsində "Azərbaycanın görkəmli şəxsiyyətləri - Yusif Məmmədəliyev" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

Kimya fakültəsində Nizami Gəncəvi ilinə həsr olunmuş tədbir keçirilib.