29-03-2021

Bakı Dövlət Universiteti Kimya fakültəsində beynəlxalq akkreditasiya aparılmışdır.

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Kimya fakültəsinin magistratura səviyyəsinin 6 İxtisaslaşması üzrə ali təhsildə keyfiyyətin təmin olunması Avropa assosiasiyasının (ENQA) üzvü, Təhsildə keyfiyyətin təminatı Avropa reyestrində (EQAR) qeydiyyatdan keçmiş, Təhsildə keyfiyyətin təminatı müstəqil Agentliyi (İQAA) tərəfindən təhsil proqramlarının beynəlxalq və Avropa kefiyyət standatlarına uyğunluğun qiymətləndirilməsi-beynəlxalq akkreditasiya aparılmışdır.

Beynəlxalq akkreditasiya iki beynəlxalq  ekspert komissiyası tərəfindən həyata keçirilib.

Üzvi kimya, Yüksək molekullu birləşmələr kimyası və Neft kimyası ixtisaslaşmaları üzrə ekspert qrupunda Qazaxıstan K.İ.Satbayev adına Milli tədqiqat Texniki Universitetinin akademik məsələlər üzrə prorektoru, prof. Rinat İsakov, Moskva Dövlət Universitetinin Üzvi kimya kafedrasının müdiri, prof. ValentinNenaydeko, Türkiyə Yıldız Texnik Universitetinin kafedra müdiri, prof. Sevil Yücel, AMEA-nın Neft kimya prosesləri İnstitunun elmi işlər üzrə direktor müavini, prof. Hikmət İbrahimov, Azərbaycan Dövlət Neft və Sənaye Universitetinin doktorantı Fariz Əliyev və ekspert qrupunun koordinatoru Qaliya Raximcanova iştirak ediblər.

Qeyri-üzvi kimya, Analitik kimya və Fiziki kimya ixtisaslaşmaları üzrə klasterdə  ekspertlər M. Aeuzov adına Cənubi- Qazaxıstan Universitetinin qeyri üzvi maddələrin kimyəvi texnologiyası kafedrasının  müdiri prof. Qalina Seytmaqzimova, Lissabon Texniki Universitetinin  professoru Armando Pombeiro, Münhen Texniki Universitetinin professoru Ralf Zimmerman,  AMEA-nın müxbir üzvü, AMEA-nın Kataliz və Qeyri-üzvi kimya İnstitunun elmi işlər üzrə direktor müavini prof.Məhəmməd Babanlı, AMEA-nın doktorantı Emin Əliyev və ekspert qrupunun koordinatoru Karlıqaş Ciqitçeyeva iştirak ediblər. Hibrid formatda təşkil  olunan akkreditasiya zamanı ekspertlər magistratura təhsil proqramlarının təhsil, elm və digər sahələrdə 7 beynəlxalq və Avropa keyfiyyət standarlarına uyğunluğunu qiymətləndiriblər. 15-16 mart tarixlərində ekspertlər kafedralar tərəfindən ingilis dilində hazırlanmış özünütəhlil hesabatlarını analiz edərək, Universitet rəhbərliyi, fakültənin professor-müəllim heyəti, magistrantlar, məzunlar işəgötürənlərlə intervyulardan sonra   keçirilən auditin ilkin nəticələrə görə fakültədə elm və təhsilin səviyyəsinin yüksək olduğunu qeyd ediblər.

Ətraf mühitin qorunması və ekoloji problemlərin həlli mövzusunda onlayn dəyirmi masa keçirilib.

Kimya fakültəsində Xəmsə Milli İntelektual Oyunu keçirilib.

Kimya fakültəsində Heydər Əliyevin anadan olmasının 98 illiyinə həsr olunmuş videoçarx çəkilib.

Kimya fakültəsində "Ümummilli Liderimiz - Heydər Əliyev" adlı onlayn tədbir keçirilib.

Kimya fakültəsi Yüksəkmolekullu Birləşmələr kimyası kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü onlayn elmi seminar keçirib

Akademik Rəfiqə xanım Əliyevanın anım günüdür

Kimya fakültəsində "Söz adamları ilə görüş" lahiyəsinin növbəti görüşü keçirilib.

Kimya fakültəsi Sənaye Kimyası ETL Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn elmi seminar keçirilmişdir.

"Young chemists club" növbəti seminarını keçirib

Kimya fakültəsində "Kimya elminin tarixi" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

KIMYA FAKÜLTƏSINDƏ “SÖZ ADAMLARI ILƏ GÖRÜŞ” LAYIHƏSININ NÖVBƏTI ONLAYN GÖRÜŞÜ BAŞ TUTDU.

Kimya fakültəsində "Azərbaycanın görkəmli şəxsiyyətləri - Yusif Məmmədəliyev" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

Kimya fakültəsində Nizami Gəncəvi ilinə həsr olunmuş tədbir keçirilib.