06-04-2021

Kimya fakültəsində növbəti elmi seminar keçirilib.

Bakı Dövlət Universitetinin  Kimya fakültəsində “Alkenilfenollar əsasında xüsusi məqsədli və texniki əhəmiyyətli maddələrin alınmasının perspektiv istiqamətləri” mövzusunda onlayn elmi seminar keçirilib.

Seminarda Kimya fakültəsinin professor-müəllim heyəti və tələbələri, Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının (AMEA) Aşqarlar Kimyası və Polimer Materialları, Neft-Kimya Prosesləri İnstitutlarının, Milli Nüvə Tədqiqatları Mərkəzinin və digər qurumların əməkdaşları, o cümlədən akademik Vaqif Fərzəliyev, AMEA-nın müxbir üzvləri Bəxtiyar Məmmədov və Valeh Cəfərov iştirak ediblər.

Alkenilfenollar kimyası elmi-tədqiqat laboratoriyasının müdiri, professor Musa Bayramov “Alkenilfenollar əsasında xüsusi məqsədli və texniki əhəmiyyətli maddələrin alınmasının perspektiv istiqamətləri” mövzusunda məruzə ilə çıxış edib. Məruzədə son illər dünyada polifunksional alkenilfenollar əsasında mikroelektronikada, aviasiyada, neftçıxarma və neft emalı sənayesində tətbiq olunan məhsulların alınması istiqamətində intensiv elmi-tədqiqat işləri aparıldığı, eləcə də ağır metalların və radionuklidlərin müxtəlif sistemlərdən ayrılmasında tətbiq olunan polifunksional sorbentlərin sintezində bu növ monomerlərdən geniş istifadə olunması haqqında məlumat verilib.

Seminarda Alkenilfenollar kimyası elmi-tədqiqat laboratoriyasında da bu istiqamətdə geniş tədqiqat işləri aparıldığı xüsusi vurğulanıb. Bu sahədə 20-dən çox yerli və bir Avrasiya patenti alındığı, “Успехи химии” jurnalında iki icmal məqalənin və Moskvada bir monoqrafiyanın nəşr olunduğu bildirilib.

Kimya fakültəsində “Alkenilfenollar əsasında xüsusi məqsədli və texniki əhəmiyyətli maddələrin alınmasının perspektiv istiqamətləri” mövzusunda Elmi seminar keçirilib

Kimya fakültəsində Aprel döyüşlərinə həsr olunmuş tədbir keçirilib

"Young chemists club" növbəti seminarını keçirib.

Kimya fakültəsində “Autizm-Dünya Marifləndirmə Günü” adlı onlayn tədbir keçirilib.

Kimya fakültəsində 31 mart - Azərbaycanlıların soyqırımı gününə həsr olunmuş tədbir keçirilib.

Bakı Dövlət Universiteti Kimya fakültəsində beynəlxalq akkreditasiya aparılmışdır.

Kimya fakültəsi Kimyanın Tədrisi Metodikası kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn seminar keçirib.

Kimya fakültəsi Neft kimyası və Kimya texnologiyası kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn seminar keçirib.

Kimya fakültəsi Fiziki-kolloid kimya kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn seminar keçirib.

Novruz bayramına həsr olunmuş videoçarx hazırlanıb.

Kimya fakültəsində "Yurdumuza yaz gəldi" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

"Azərbaycanın beynəlxalq aləmdə nüfuzu və dünyada etibarlı tərəfdaş imici" adlı onlayn tədbir keçirilib.

Kimya və Biologiya fakültələri "Narkomaniya- bəşəriyyətin ən böyük düşməni" adlı onlayn tədbir keçirilib.