08-04-2021

Bakı  Dövlət Universitenin (BDU) Kimya fakültəsinin üzvi kimya kafedrasının müdiri, akademik   Abel  Məhərrəmov, kafedranın professoru Namiq Şıxaliyev, doktorontlar Xanım Bağırova və Gülnar Süleymanovanın  həmmüəllif olduqları  “Halogenləşdirilmiş dixlordiazabutadien boyaları- sintezi, quruluşları, supramolekulyar xüsusiyyətləri və nəzəri tədqiqatları” məqaləsi  Molecules jurnalının xüsusi buraxılışına daxil edilmişdir. Məqalə əsasən dixlordiazabutadien boyalarında qeyri-kovalent halogen-halogen əlaqələrinin kristal dizaynda rolundan bəhs etmişdir.  Molecules jurnalının  Xüsusi buraxılışı qeyri kovalent qarşılıqlı təsirlərinə həsr olunmuş və bu növ əlaqələrin əhəmiyyətini vurğulamaq üçün məşhur ingilis yazıçısı Jonatan Sviftin “Qulliver lilipudlar ölkəsində” əsəri ilə obrazlı şəkildə müqayisə edilmişdir.

Ətraf mühitin qorunması və ekoloji problemlərin həlli mövzusunda onlayn dəyirmi masa keçirilib.

Kimya fakültəsində Xəmsə Milli İntelektual Oyunu keçirilib.

Kimya fakültəsində Heydər Əliyevin anadan olmasının 98 illiyinə həsr olunmuş videoçarx çəkilib.

Kimya fakültəsində "Ümummilli Liderimiz - Heydər Əliyev" adlı onlayn tədbir keçirilib.

Kimya fakültəsi Yüksəkmolekullu Birləşmələr kimyası kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü onlayn elmi seminar keçirib

Akademik Rəfiqə xanım Əliyevanın anım günüdür

Kimya fakültəsində "Söz adamları ilə görüş" lahiyəsinin növbəti görüşü keçirilib.

Kimya fakültəsi Sənaye Kimyası ETL Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn elmi seminar keçirilmişdir.

"Young chemists club" növbəti seminarını keçirib

Kimya fakültəsində "Kimya elminin tarixi" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

KIMYA FAKÜLTƏSINDƏ “SÖZ ADAMLARI ILƏ GÖRÜŞ” LAYIHƏSININ NÖVBƏTI ONLAYN GÖRÜŞÜ BAŞ TUTDU.

Kimya fakültəsində "Azərbaycanın görkəmli şəxsiyyətləri - Yusif Məmmədəliyev" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

Kimya fakültəsində Nizami Gəncəvi ilinə həsr olunmuş tədbir keçirilib.