06-04-2021

Kimya fakültəsində “Alkenilfenollar əsasında xüsusi məqsədli və texniki əhəmiyyətli maddələrin alınmasının perspektiv istiqamətləri” mövzusunda Elmi seminar keçirilib

Kimya fakültəsində növbəti elmi seminar keçirildi. Seminarda Kimya fakültəsinin dekanı Abdulsəyid Əzizov, Elmi işlər üzrə dekan müavini Elvin Məlikov, kafedra müdirləri, professor müəllim heyəti, eləcə də AMEA-nın Aşqarlar Kimyası, Polimer Materialları, Neft-Kimya Prosesləri İnstitutlarının, Milli Nüvə Tədqiqatları Mərkəzinin və digər qurumların əməkdaşları, o cümlədən akademik Vaqif Fərzəliyev, AMEA-nın müxbir üzvləri Bəxtiyar Məmmədov və Valeh Cəfərov iştirak etdilər.

Seminarın məruzəçisi “Alkenilfenollar kimyası” elmi-tədqiqat laboratoriyasının müdiri, professor Musa Rza oğlu Bayramov “Alkenilfenollar əsasında xüsusi məqsədli və texniki əhəmiyyətli maddələrin alınmasının perspektiv istiqamətləri” mövzusunda məruzəsini təqdim etdi.

Məruzədə son illər dünyada polifunksional alkenilfenollar əsasında mikroelektronikada, aviasiyada, neftçıxarma və neft emalı sənayesində tətbiq olunan məhsulların alınması istiqamətində intensiv elmi-tədqiqat işləri aparıldığı, eləcə də ağır metalların və radionuklidlərin müxtəlif sistemlərdən ayrılmasında tətbiq olunan polifunksional sorbentlərin sintezində bu növ monomerlərdən geniş istifadə olunduğu qeyd edildi. Xüsusi olaraq qeyd edildi ki, “Alkenilfenollar kimyası” elmi-tədqiqat laboratoriyasında da bu istiqamətdə geniş tədqiqat işləri aparılır. Nəticə olaraq məruzəçi və komandası tərəfində bu sahədə 20-dən çox yerli və bir Avrasiya patenti alınmış, “Успехи химии” jurnalında 2 icmal məqaləsi, və 1 monoqrafiya (Moskvada) nəşr olunmuşdur.

Elmi seminar iştirakçıların sualları və müzakirələrlə davam etdi.

Ətraf mühitin qorunması və ekoloji problemlərin həlli mövzusunda onlayn dəyirmi masa keçirilib.

Kimya fakültəsində Xəmsə Milli İntelektual Oyunu keçirilib.

Kimya fakültəsində Heydər Əliyevin anadan olmasının 98 illiyinə həsr olunmuş videoçarx çəkilib.

Kimya fakültəsində "Ümummilli Liderimiz - Heydər Əliyev" adlı onlayn tədbir keçirilib.

Kimya fakültəsi Yüksəkmolekullu Birləşmələr kimyası kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü onlayn elmi seminar keçirib

Akademik Rəfiqə xanım Əliyevanın anım günüdür

Kimya fakültəsində "Söz adamları ilə görüş" lahiyəsinin növbəti görüşü keçirilib.

Kimya fakültəsi Sənaye Kimyası ETL Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə onlayn elmi seminar keçirilmişdir.

"Young chemists club" növbəti seminarını keçirib

Kimya fakültəsində "Kimya elminin tarixi" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

KIMYA FAKÜLTƏSINDƏ “SÖZ ADAMLARI ILƏ GÖRÜŞ” LAYIHƏSININ NÖVBƏTI ONLAYN GÖRÜŞÜ BAŞ TUTDU.

Kimya fakültəsində "Azərbaycanın görkəmli şəxsiyyətləri - Yusif Məmmədəliyev" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

Kimya fakültəsində Nizami Gəncəvi ilinə həsr olunmuş tədbir keçirilib.