11-06-2021

Professor Eldar Əhmədovu 70 illik yubileyi münasibətilə təbrik edirik!

Bakı Dövlət Universitetinin

Kimya fakültəsi

«Fiziki və kolloid  kimya» kafedrasinin müdiri

kimya elmlər doktoru, professor, Eldar İsa oğlu Əhmədova

Hörmətli Eldar müəllim!

Sizə  Bakı Dövlət Universitetinin kimya fakültəsinin çoxsaylı kollek­ti­vi­nin,­ professor-müəllim heyətinin və tələbələrinin ən səmimi salamlarını yetirir və anadan olmağınızın 70 illiyi münasibətilə Sizi ürəkdən təbrik edirik.

Siz elmin zirvələrinə özünüzün gərgin əməyiniz və xüsusi istedadınızla ucalmısınız. Doğulduğunuz  kənddən Bakı Dövlət Universiteti kimi elm və təhsil mərkəzinə qədər böyük bir həyat yolu keçmişsiniz. Bakı Dövlət Universitetinin Kimya fakültəsini fərqlənmə diplomu ilə  bitirib 1973-cu ildə Fiziki  kimya ixtisası üzrə M.V.Lomonosov adına Moskva Dövlət Universitetinin aspiranturasına qəbul olmuş və 1977-cı ildə  namizədlik dissertasiyası müdafiə etmiş, 2004-ci ildə isə kimya elmləri doktoru elmi dərəcəlsi almısınız, 2006-cı ildən isə professor, 2003-cü ildən “Fiziki və kollid kimya kafedrasının müdirisiniz. Siz 1977-ci ildən BDU-nun Kimya fakültəsində mühəndis, kiçik elmi işçi, assistent, dosent vəzifələrində işləmiş, 1993-1999-cü illərdə kimya fakültəsinin dekan müavini, 1999-2006-cu illərdə isə dekanı kimi şərəfli bir yol kecmisiniz.

Sizin iki yüzə  qədər əsəriniz, o cümlədən 10 dərslik və dərs vəsaitiniz, 2 patent və 2 monoqrafiyanız xalqa əsl xidmətin göstəriciləridir. Sizin rəhbərliyinizlə 9 nəfər elmlər namizədi, 10- dan çox magistr hazırlanmışdir.

Əziz Eldar müəllim!

Sizin Fiziki və kolloid  kimya elmi sahəsində göstərdiyiniz çoxşaxəli fəaliyyətiniz, apardığınız tədqiqat işləri, çoxsaylı əsərləriniz Sizi böyük bir alim kimi tanıtmışdır. Buna görə də Kimya fakültəsinin kollektivinin Sizə xüsusi hörməti və ehtiramı vardır. 50 illik elmi-pedaqoji fəaliyyətiniz Sizi tələbələrin də sevimlisi etmişdir

Hörmətli Eldar  müəllim!

Sizin fədakar elmi fəaliyyətiniz və əməyiniz  hədər getməmişdir.  Siz 2009-cu ildə «Əməkdar müəllim» fəxri adına layiq görülmüş, 2019-cu ildə 3-cü dərəcəli “Əmək” ordeni, "Bakı Dövlət Universitetinin 100 illiyi (1919-2019)" Azərbaycan Respublikasının Yubiley Medalı ilə təltif edilmişsiniz. Bu dövlətimizin Sizin elmi fəaliyyətinizə böyük diqqəti, yorulmaz fəaliyyətinizə verilən qiymətdir

Hörmətli Eldar müəllim!

Bir daha Sizi yubiley münasibətilə təbrik edir, Azərbaycan kimya elminin daha da inkişafı naminə Sizə möhkəm cansağlığı, xoşbəxtlik və yorulmaz fəaliyyət arzu edirik.

Dərin hörmətlə :

BDU-nun kimya fakültəsinin

dekanı                                                                                                                                                                                                                                          prof. Abdulsəyid Əzizov

26 İyun – Silahlı Qüvvələr Gününə həsr olunmuş onlayn tədbir keçirilmişdir

Kimya fakültəsinin kollektivinə ağır itki üz vermişdir

Türk Liderlərinin Şuşada tarixi görüşü

Kimya fakültəsində Milli Qurtuluş Gününə həsr olunmuş onlayn tədbir keçirilib

"Müasir gənclik və sosial media" adlı onlayn tədbir keçirilmişdir.

Professor Eldar Əhmədovu 70 illik yubileyi münasibətilə təbrik edirik!

Kimya fakültəsinin kollektivinə ağır itki üz vermişdir

Kimyanın tədrisi metodikası kafedrası onlayn seminar keçirib

Kimya fakültəsində 28 may - Respublika gününə həsr olunmuş tədbir keçirilmişdir.

Kimya fakültəsi Analitik kimya kafedrası Tələbə Elmi Cəmiyyətin təşəbbüsü ilə adlı onlayn seminar keçirilib.

Kimya fakültəsində «Kimyanın aktual problemləri» XIV Beynəlxalq Elmi Konfransı keçirilmişdir.

Kimya fakültəsində "İmtahan psixologiyası" adlı onlayn seminar keçirilmişdir.

BDU-da “Qarabağ zəfəri Heydər Əliyev siyasətinin nəticəsidir” adlı tədbir keçirilib.

Kimya fakültəsində "Kimyanın aktual problemləri" XIV Beynəlxalq Elmi Konfransı öz işinə başlayıb.

Kimya fakültəsində "Söz adamları ilə görüş" layihəsinin növbəti onlayn görüşü baş tutmuşdur.

Ətraf mühitin qorunması və ekoloji problemlərin həlli mövzusunda onlayn dəyirmi masa keçirilib.

Kimya fakültəsində Xəmsə Milli İntelektual Oyunu keçirilib.

Kimya fakültəsində Heydər Əliyevin anadan olmasının 98 illiyinə həsr olunmuş videoçarx çəkilib.

Kimya fakültəsində "Ümummilli Liderimiz - Heydər Əliyev" adlı onlayn tədbir keçirilib.